Skip to content

Doğayı Duyanlar Doğa Sporları Kulübü || Dağcılık Kulübü, Doğa Sporları, Dağcılık Kulübü Ankara, Ankara Dağcılık Eğitimi, Ankara Dağcılık Malzemeleri

Anasayfa Haberler İletişim Linkler Arama Ziyaretçi Defteri

... Doğada Buluşmak Dileğiyle ...
 
Kulübümüzün amacı; dağcılık ve doğa sporlarına olumlu yönde yapacağı her türlü çalışma ile insana ve doğaya katkıda bulunmak,ülke içinde ve dışında sosyal ilişkilerde bulunarak bu sporların her yaş grubunda yaygınlaşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak, doğa insan ilişkilerinde olması gereken dengenin bozulmaması için çalışmalarda bulunmaktır.

Kulübümüz
KULÜBÜMÜZÜN AMACI

7 Mayıs 2003 tarihinde kurulan kulübümüz, dağcılık ve doğa sporlarına olumlu yönde yapacağı her türlü çalışma ile insana ve doğaya katkıda bulunmak,ülke içinde ve dışında sosyal ilişkilerde bulunarak bu sporların her yaş grubunda yaygınlaşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak, doğa insan ilişkilerinde olması gereken dengenin bozulmaması için çalışmalarda bulunmaktır.

KULÜBÜMÜZÜN ÇALIŞMA ALANLARI ve KONULARI

1) Dağcılık eğitimini tamamlamış veya tamamlamak isteyen,üretken sporcuları dernek çatısı altında birleştirip, Türkiye'de dağcılık ve doğa sporlarının geliştirilmesi ilkesiyle ;

a) Dağcılık ve doğa sporları konusunda, yurt içi ve yurt dışı bilimsel araştırma etkinliklerinde bulunur, müsabakalar organize eder ve düzenlenen müsabakalara sporcu gönderir.

b) Dağcılık ve doğa sporlarının bugüne kadar kabul edilmiş aşamalı ve sistematik eğitim programlarının günümüz şartlarına uyarlayarak standart bir eğitim programının oluşturulup yaygınlaştırılması için teorik ve pratik çalısmalarda bulunur.

c) Dağcılık ve doğa sporları ile ilgilenen dernek, üniversite ve spor kulüpleriyle her türlü teorik, pratik ve teknik konularda iletişimde bulunur.

d) Dağcılık ve doğa sporları kazaları ve kurtarma organizasyonları konusunda araştırma yapar ve kurtarma organizasyonlarının oluşturulmasına katkıda bulunur.

e) Doğa sever kitlelere yönelik tanıtım programları hazırlar ve doğa etkinlikleri düzenler.

2) Doğanın, doğaya ve insana zarar verilmeden insan ve doğa yararına kullanılması ilkesiyle,

a) Dağların ve yaban doğanın korunması konusunda her türlü çalışmaya katılır, destek verir, gerekirse bu tür çalışmaları düzenler ve bu konuda kamuoyu oluşturur,

b) Doğal yaşama zarar veren kurum, kuruluş ve kişilerle yasalar çerçevesinde mücadele eder.

3) Dernek çalışmalarının başarısını arttırmak, doğa sporcuları ve doğa severleri ilgili alanlarda bilgilendirmek amacıyla,

a) Dış kaynaklı yayınların doğa severlere ulaşmasını sağlar.

b) Düzenlediği etkinlikler sonrasında, yazılı ve görsel dökümantasyon hazırlar.

c) Dağcılık ve doğa sporları yapılan bölgelerle ilgili her türlü teknik bilgiyi derler.
 

İletişim

E-Posta: Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.
Website: www.dddsk.org.tr

DDDSK, Türkiye Dağcılık
Federasyonu Üyesidir.

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size